Fokus

Bajden i Si mogli bi da se sastanu u San Francisku u novembru, ali potrebno da se utvrdi još važnih detalja

Komentari

Autor: Tanjug

31/10/2023

-

23:05

Bajden i Si mogli bi da se sastanu u San Francisku u novembru, ali potrebno da se utvrdi još važnih detalja
Bajden i Si mogli bi da se sastanu u San Francisku u novembru, ali potrebno da se utvrdi još važnih detalja - Copyright AP/Alex Brandon, Eraldo Peres

veličina teksta

Aa Aa

Timovi američkog predsednika Džozefa Bajdena i kineskog predsednika Si Đinpinga postigli su načelni dogovor da se dvojica predsednika sastanu u San Francisku u novembru, ali potrebno je da se utvrdi još mnogo važnih detalja, preneo je danas Rojters pozivajući se na neimenovanog visokog zvaničnika Bele kuće.

"Postoji načelni dogovor da se sastanemo u San Francisku u novembru. Još radimo na detaljima važnim za finalizaciju tih planova", rekao je zvaničnik.

Bajden, njegov savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan i državni sekretar Entoni Blinken razgovarali su o izgledima za samit Bajden-Si tokom razgovora sa kineskim ministrom spoljnih poslova Vang Jijem u Beloj kući i Stejt departmentu prošle sedmice.

Ranije danas sekretarka za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer je rekla da Bajden i Si žele da imaju ''konstruktivan razgovor'', na samitu foruma Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) sredinom novembra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet