Fokus

Zbog nereda na aerodromu u Mahačkali uhapšeno sedam osoba

Komentari

Autor: Tanjug

01/11/2023

-

07:35

Zbog nereda na aerodromu u Mahačkali uhapšeno sedam osoba
Zbog nereda na aerodromu u Mahačkali uhapšeno sedam osoba - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zbog učešća u masovnim neredima na aerodromu Mahačkala uhapšeno je sedam osoba, izjavila je za RIA Novosti šef pres-službe Vrhovnog suda ruske republike Dagestan Zarema Mamaeva.

"Oni su osuđeni na administrativni pritvor u trajanju od tri dana", rekla je ona.

Prethodno je Okružni sud Mahačkale proglasio je petoricu učesnika nereda krivim za sitno huliganstvo i uhapsio ih na šest do 10 dana, prenosi RIA novosti. U nedelju u Mahačkali, lokalni stanovnici provalili su na aerodromsku pistu nakon što je stigao avion iz Tel Aviva.

Saopšteno je da su verovatno tražili pristigle državljane Izraela i počeli su nemiri. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je pokrenut krivični postupak zbog masovnih nereda, a identifikovano je više od 150 aktivnih učesnika.

Prema poslednjim podacima Glavne uprave unutrašnjih poslova Severnokavkaskog federalnog okruga, privedene su 83 osobe. Kako je saopštilo Ministarstvo zdravlja Dagestana, tokom događaja na aerodromu povređeno je više od 20 ljudi, među kojima su pripadnici snaga bezbednosti i civili.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da su nemiri inspirisani sa teritorije Ukrajine pod vođstvom zapadnih obaveštajnih službi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet