Fokus

Stalni kineski predstavnik pri UN: Konflikt na Bliskom istoku na prvom mestu dnevnog reda Saveta bezbednosti

Komentari

Autor: Tanjug

06/11/2023

-

10:20

Stalni kineski predstavnik pri UN: Konflikt na Bliskom istoku na prvom mestu dnevnog reda Saveta bezbednosti
Stalni kineski predstavnik pri UN: Konflikt na Bliskom istoku na prvom mestu dnevnog reda Saveta bezbednosti - Copyright Tanjug/Zoran Colić

veličina teksta

Aa Aa

Kina će uložiti maksimalne napore da se obnovi mir na palestinskim teritorijama tokom svog predsedavanja Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija, saopštilo je danas kinesko ministarstvo inostranih poslova.

Portparol ministarstva Vang Venbin rekao je na redovnoj konferenciji za novinare u Pekingu da će Kina učiniti sve da podstakne SB da ispuni svoje odgovornosti i preduzme, kako je naveo, odgovorne i smislene aktivnosti što je pre moguće da bi se ublažila trenutna kriza u Pojasu Gaze i obnovio mir, preneo je Rojters.

Konflikt na Bliskom istoku je na prvom mestu dnevnog reda SB u novembru, rekao je stalni kineski predstavnik pri UN Džang Jun, objavili su kineski državni mediji. Džang je istakao da je potrebno zaustaviti borbe, sprečiti dalje civilne žrtve, humanitarnu katastrofu većih razmera, kao i širenje sukoba na region.

Kina je prošle sedmice preuzela rotirajuće predsedavanje SB UN. Predsedavanje SB UN rotira se između 15 članica saveta na mesečnom nivou, a Kina je poslednji put predsedavala u avgustu 2022. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet