Fokus

Prepreka odložila spasavanje zatrpanih radnika u Indiji: Ostalo je 15 metara, danas nastavak kopanja

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2023

-

10:47

Prepreka odložila spasavanje zatrpanih radnika u Indiji: Ostalo je 15 metara, danas nastavak kopanja
Prepreka odložila spasavanje zatrpanih radnika u Indiji: Ostalo je 15 metara, danas nastavak kopanja - Copyright SDRF via AP

veličina teksta

Aa Aa

Problemi s bušilačkom opremom sprečili su spasilačke službe da izvuku radnike iz tunela u izgradnji koji se urušio 12. novembra u indijskoj državi Utarakand, izjavili su danas lokalni zvaničnici, koji očekuju da danas bude nastavljeno kopanje.

Pokušaji da radnike, uglavnom iz najsiromašnijih delova zemlje, izvuku bušenjem rupa kroz kamenje i metal uz pomoć evakuacione cevi su zaustavljeni nakon što su otkriveni problemi s opremom i cevi, koja je morala biti ponovo sastavljena, preneo je Rojters.

Ostalo je 15 metara kopanja do mesta na kome su radnici zaglavljeni a radar za prodor u zemlju pokazuje da ne postoje metalne opstrukcije narednih pet metara dubine, izjavio je Baškar Kulbe, jedan od vođa spasilačkog tima, dodavši da očekuje da se kopanje nastavi u 11.30 po lokalnom vremenu.

Uprava je saopštila da drugi plan evakuacije podrazumeva vertikalno bušenje s vrha brda i da je oprema u pripremi. Radnici, zarobljeni pod ruševinama 12 dana, imaju pristup svetlu, vodi, kiseoniku i hrani preko endoskopskih rupa koje su izbušene ove nedelje, saopštili su zvaničnici. Medicinski radnici su na terenu gde dostavljaju lekove, kao i psihijatrijsku pomoć.

Vlasti nisu obrazložile uzrok urušenja mosta, ali je poznato da je regija sklona zemljotresima, klizištima i poplavama.

Komentari (0)

Svet