Fokus

Kineske zdravstvene vlasti: Porast respiratornih infekcija zbog poznatih patogena, nije nova bolest

Komentari

Autor: Tanjug

02/12/2023

-

11:36

Kineske zdravstvene vlasti: Porast respiratornih infekcija zbog poznatih patogena, nije nova bolest
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Porast broja respiratornih infekcija u Kini prouzrokovan je poznatim patogenima i nema znakova nove zarazne bolesti, saopštile su zdravstvene vlasti u Pekingu.

Nagli porast broja obolelih u zemlji, u kojoj se krajem 2019. godine prvi put pojavio kovid-19, privukao je pažnju Svetske zdravstvene organizacije, koja je uputila zvaničan zahtev Kini za informacije o potencijalno zabrinjavajućem porastu respiratornih bolesti i klastera pneumonije kod dece, prenosi Rojters.

Kineske vlasti će otvoriti još pedijatrijskih ambulanti i nastojati da obezbede da više starijih ljudi i dece dobiju vakcine protiv gripa, a tražiće od stanovništva da poštuje epidemiološke mere, nosi maske i pere ruke, izjavio je zvaničnik kineske Nacionalne zdravstvene komisije Mi Feng.

Lekari u Kini i stručnjaci u inostranstvu nisu izdali upozorenje zbog epidemije u Kini, s obzirom na to da su mnoge druge zemlje zabeležile sličan porast respiratornih infekcija nakon ublažavanja mera pandemije, što je Kina učinila krajem prošle godine, navodi Rojters.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet