Fokus

Bajdenu pada popularnost: Predsednik SAD blizu najnižeg rejtinga, podržava ga 40 odsto građana

Komentari

Autor: Tanjug

05/12/2023

-

21:10

Bajdenu pada popularnost: Predsednik SAD blizu najnižeg rejtinga, podržava ga 40 odsto građana
Tanjug/AP/Jacquelyn Martin - Copyright Tanjug/AP/Jacquelyn Martin

veličina teksta

Aa Aa

Popularnost američkog predsednika Džozefa Bajdena ovog meseca bila je blizu najnižeg nivoa tokom njegovog predsedničkog mandata, navodi se u danas objavljenoj anketi Rojtersa i Ipsosa.

Trodnevno ispitivanje javnog mnjenja, koje je završeno u nedelju, pokazalo je da 40 odsto ispitanika podržava Bajdenov učinak na mestu predsednika, što je minimalno povećanje u odnosu na 39 odsto prošlog meseca, preneo je Rojters.

Bajdenov rejting se kretao naniže od avgusta 2021. godine, kada je bio ispod 50 odsto, dok je ovog meseca blizu najnižeg nivoa tokom njegovog predsedniškog mandata, koji je iznosto 36 odsto i zabeležen je sredinom 2022. godine.

Britanska agencija očekuje da će se Bajden naći u revanšu predsedničke trke u novembru 2024. s bivšim predsednikom Donaldom Trampom, favoritom za republikansku nominaciju.

Druge nedavne ankete navodile su na potencijalno izjednačenu trku između njih dvojice. Anketa je pokazala da Amerikanci vide ekonomiju, kriminal i imigraciju kao najveće probleme sa kojima se zemlja suočava, a zbog čega su Tramp i drugi republikanci kritikovali Bajdena.

Anketa Rojters i Ipsos prikupila je odgovore na mreži od 1.017 odraslih, uz korišćenje reprezentativnog nacionalnog uzorka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet