Fokus

Orbana nazvao "liderom Turske": Sad je Donald Tramp napravio novi gaf i pomešao Bajdena i Obamu

Komentari

Autor: Tanjug

12/11/2023

-

10:37

Orbana nazvao "liderom Turske": Sad je Donald Tramp napravio novi gaf i pomešao Bajdena i Obamu
Tanjug/AP/Seth Wenig - Copyright Tanjug/AP/Seth Wenig

veličina teksta

Aa Aa

Korisnici društvenih mreža, uključujući dvojicu njegovih političkih rivala, ismejali su bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, nakon što je pomešao aktuelnog i nekadašnjeg predsednika, Džozefa Bajdena i Baraka Obamu, tokom kampanje u Nju Hempširu.

Tramp, republikanski favorit za predsedničku nominaciju 2024, održao je u subotu govor u Klermontu u Nju Hempširu "zbunivši" se oko toga ko je trenutno u Beloj kući, preneo je Njuzvik.com.

Iako je Tramp tačno identifikovao premijera Mađarske Viktora Orbana, koga je ranije nazvao "liderom Turske", on je potom rekao pristalicama da je mađarski lider pre nekoliko nedelja tražio Obaminu ostavku. Nakon što je pohvalio Orbana kao "veoma moćnog" lidera, Tramp je rekao:

"Intervjuisali su ga (Orbana) pre dve nedelje i rekli su: 'Šta biste savetovali predsedniku Obami? Čini se da ceo svet eksplodira i implodira?' A on je rekao: 'Vrlo je jednostavno. On treba odmah da podnese ostavku, a oni treba da ga zamene predsednikom Trampom, koji je čuvao svet'".

Taj gaf dolazi samo nekoliko dana nakon što je Tramp ismejan na internetu zbog izjava o Severnoj Koreji, kada je pogrešio broj stanovnika u toj zemlji. Pitanje starosti postalo je česta tema u predsedničkoj trci 2024, čiji su verovatni kandidati 80-godišnji Bajden i 77-godišnji Tramp. I Bajden i Tramp su se suočili sa ismevanjem javnosti zbog niza gafova poslednjih meseci.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet