Fokus

Ministarstvo pravde SAD podnelo novu krivičnu prijavu protiv Hantera Bajdena

Komentari

Autor: Tanjug

08/12/2023

-

08:17

Ministarstvo pravde SAD podnelo novu krivičnu prijavu protiv Hantera Bajdena
Tanjug/AP/Julio Cortez - Copyright Tanjug/AP/Julio Cortez

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo pravde SAD podnelo je novu krivičnu prijavu protiv sina američkog predsednika Hantera Bajdena u kojoj je optužen da nije platio poreze u iznosu od 1,4 miliona dolara.

Prema optužnici koju je podigao u četvrtak okružni sud u Kaliforniji, Hanter Bajden (53) je optužen za tri krivična dela i šest prekršaja u vezi sa neplaćanjem poreza. Njemu preti kazna do 17 godina zatvora ukoliko bude osuđen, preneo je Rojters.

Ministarstvo pravde je saopštilo da je istraga o Hanteru Bajdenu u toku. Ministarstvo je navelo da je Bajdenov sin učestvovao u četvorogodišnjoj šemi da ne plati najmanje 1,4 miliona dolara federalnih poreza od 2016. do 2019. godine.

Dodaje se da je umesto toga potrošio ogromne sume novca na, kako se navodi,  drogu, devojke, luksuzne hotele i nekretnine za iznajmljivanje, automobile, odeću i druge stvari, uključujući više od 70.000 dolara za programe odvikavanja od droga.

Nije jasno kada će se Hanter Bajden pojaviti na sudu. U optužnici se navodi da je on ostvario velike zarade dok je bio član upravnih odbora ukrajinskog industrijskog konglomerata i kineskog fonda privatnog kapitala.

Hanter Bajden je i ranije bio suočen s optužbama za neplaćanje poreza, a u oktobru je na sudu u Delaveru rekao da se ne smatra krivim po optužnici da je lagao da nije koristio droge prilikom nabavke pištolja.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet