Fokus

Delegacija ruske Primorske oblasti u poseti Severnoj Koreji: Tema razgovora jačanje ekonomske saradnje

Komentari

Autor: Tanjug

13/12/2023

-

11:13

Delegacija ruske Primorske oblasti u poseti Severnoj Koreji: Tema razgovora jačanje ekonomske saradnje
Delegacija ruske Primorske oblasti u poseti Severnoj Koreji: Tema razgovora jačanje ekonomske saradnje - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Severnokorejski ministar za spoljne ekonomske odnose Jun Džong Ho sastao se danas u Pjongjangu sa gubernatorom ruske Primorske oblasti Olegom Kožemjakovim, s kojim je razgovarao o jačanju regionalne ekonomske saradnje.

Razgovori dvojice zvaničnika fokusirani su na "podizanje ekonomske saradnje na viši nivo", a u izveštaju severokorejske državne novinske agencije KCNA se navodi da su radne grupe za trgovinsko-ekonomske donose dve zemlje potpisale sporazum, bez dodatnih pojedinosti.

Kožemjakova poseta je nastavak dobre bilateralne saradnje koja je reaktivirana tokom posete Rusiji severnokorejskog lidera Kim Džong Una, susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i razgovora dvojice lidera o produbljivanju vojne saradnje.

Profimedia

 

Prema tvrdnjama američkih zvaničnika, susret Putina i Kima je bio dokaz trgovine oružjem između Severne Koreje i Rusije koja, kako navodi zvanični Vašington, koristi ogromne količine severnokorejske municije u ratu sa Ukrajinom.

Delegacija Pomorske teritorije Ruske Federacije položila je u utorak venac na Kulu oslobođenja, a prisutni su u tišini odali počast "sećanju na mučenike Sovjetske armije koji su se hrabro borili u svetom ratu za oslobođenje Koreje", prenela je severnokorejska novinska agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet