Fokus

Napad u Meksiku: Pucali na goste božićne zabave, ubijeno više od 10 ljudi

Komentari

Autor: Tanjug

18/12/2023

-

08:53

Napad u Meksiku: Pucali na goste božićne zabave, ubijeno više od 10 ljudi
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nepoznati naoružani ljudi izvršili su napad na okupljene na božićnoj zabavi u gradu Salvatijera u državi Gvanahuatoi u centralnom Meksiku i ubili desetak ljudi, saopšteno je danas iz državnog tužilaštva.

Državno tužilaštvo je saopštilo i da su još četiri osobe poginule u pucnjavi u gradu Salamanka, ne navodeći okolnosti tog napada, prenosi AP.

Lokalni mediji su preneli da je smrtonosni napad u Salvatijeri izveden u nedelju ujutru u trenutku kada su gosti napuštali salu za proslave.

Država Gvanahuato je od ranije poprište krvavih sukoba između narko kartela Halisko i lokalnih bandi koje podržava kartel Sinaloa i već dugo taj deo Meksika ima najveći evidentirani broj ubistava.

Takođe u nedelju, u karipskom primorskom letovalištu Tulum, tri muškarca su ubijena iz vatrenog oružja, a četiri osobe su ranjene u napadu na jedan kafe-bar, potvrdile su vlasti.

Državno tužulaštvo je saopštilo da je preliminarna istraga pokazala da je pucnjava, po svemu sudeći izazvana "zbog spora u vezi sa prodajom droge".

Početkom ove godine, američki Stejt department izdao je upozorenje Amerikancima koji putuju u Meksiko da budu obazrivi, posebno u večernjim satima i naročito u meksičkim karipskim odmaralištima kao što su Kankun, Plaja del Karmen i Tulum.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet