Fokus

Propalestinski demonstranti blokirali na kratko prilazne puteve aerodromima u SAD

Komentari

Autor: Tanjug

27/12/2023

-

23:04

Propalestinski demonstranti blokirali na kratko prilazne puteve aerodromima u SAD
Tanjug/AP/Tony Gutierrez - Copyright Tanjug/AP/Tony Gutierrez

veličina teksta

Aa Aa

Propalestinski demonstranti danas su na kratko blokirali prilazne puteve aerodromima u Njujorku i Los Anđelesu, primoravajući neke putnike da krenu peške kako bi zaobišli zakrčeni put.

Ove demonstracije su izazvale gužvu u saobraćaju na periferiji njujorškog međunarodnog aerodroma "Džon F. Kenedi" i međunarodnog aerodroma u Los Anđelesu, prenosi AP.

U Njujorku, aktivisti su držali transparente sa zahtevom za okončanje rata između Izraela i Hamasa i proširenje prava Palestinaca, što je dovelo do zastoja saobraćaja na autoputu koji vodi do aerodroma na oko 20 minuta.

Stiv Berns, portparol uprava Njujorka i Nju Džersija saopštio je da je uhapšeno 26 ljudi, kao i da su obezbeđena dva autobusa za prevoz putnika do aerodroma.

U isto vreme, u Los Anđelesu je druga grupa aktivista zatvorila glavnu saobraćajnicu koja vodi do međunarodnog aerodroma u tom gradu.

Potparol losanđeleske policije izjavio je da je 35 osoba uhapšeno zbog nereda, dok je jedna privedena zbog napada na policajca, koji nije povređen.

Otkako je 7. oktobra izbio rat između Izraela i Hamasa, gotovo svake noći protesti izbijaju u gradovima širom Sjedinjenih Država.

U Njujorku, organizatori tih protesta su odgovorili na rastući broj poginulih u Gazi eskalirajućim akcijama koje, prema navodima, imaju za cilj ometanje nekih od najpoznatijih događaja u gradu, uključujući Mejsi paradu za Dan zahvalnosti i godišnju ceremoniju paljenja božićne jelke u Rokfeler centru. Ovakvi potezi naišli su na kritiku gradonačelnika Njujorka Erika Adamsa, piše AP.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet