Fokus

Borba protiv nestašice hrane u Severnoj Koreji: Kim pozvao naciju na "radikalno poboljšanje" poljoprivredne mehanizacije

Komentari

Autor: Tanjug

03/01/2024

-

08:25

Borba protiv nestašice hrane u Severnoj Koreji: Kim pozvao naciju na "radikalno poboljšanje" poljoprivredne mehanizacije
Tanjug/AP/Korean Central News Agency/Korea News Service - Copyright Tanjug/AP/Korean Central News Agency/Korea News Service

veličina teksta

Aa Aa

Severnokorejski lider Kim Džong-un pozvao je naciju na "radikalno poboljšanje" u sektoru poljoprivredne mehanizacije, javlja Rojters, pozivajući se na današnje izveštaje severnokorejskih državnih medija.

Kako navodi britanska agencija, Severna Koreja se zalaže za modernizaciju poljoprivrede usled hronične nestašice hrane.

Severnokorejska državna novinska agencija KCNA javila je da je tokom posete izložbi poljoprivrednih mašina u utorak, Kim istakao važnost donošenja dugoročnog razvojnog plana kojim bi trebalo da se podstakne šira mehanizacija poljoprivrednih radova u ruralnim područjima, prenosi Rojters.

"Radikalno poboljšanje industrijalizacije poljoprivrede je prioritetna potreba", rekao je Kim, prenosi KCNA. Rojters podseća da je šef države nekoliko dana ranije izneo ekonomske ciljeve za 2024. godinu i istakao da je poljoprivredna proizvodnja na visokom nivou "ključni zadatak".

Na sajmu je izlagalo više stotina proizvođača poljoprivredne mehanizacije, uključujući traktore, mašine za presađivanje pirinča i bespilotne helikoptere.

Severna Koreja je u poslednjim decenijama patila zbog ozbiljnih nestašica hrane, a devedesetih godina prošlog veka u zemlji je vladala glad izazvana prirodnim katastrofama, navodi Rojters.

Komentari (0)

Svet