Fokus

Meksiko prati telefonske signale u potrazi za 31 kidnapovanim migrantom

Komentari

Autor: Tanjug

03/01/2024

-

23:04

Meksiko prati telefonske signale u potrazi za 31 kidnapovanim migrantom
Tanjug/AP/Christian Chavez - Copyright Tanjug/AP/Christian Chavez

veličina teksta

Aa Aa

Meksičke vlasti počele su da prate telefonske signale, u sklopu intenziviranja potrage za 31 migrantom iz Venecuele, Ekvadora, Kube i drugih zemalja koji su kidnapovani u severnoj meksičkoj državi Tamaulipas, saopštila je meksička ministarka bezbednosti Rosa Isela Rodrigez.

Ona je rekla da je otmica bila "neobična" zbog velikog broj otetih migranata, dodajući da vlasti pokušavaju da lociraju telefonske signale i otkriju poslednja poznata kretanja migranata kako bi ih pronašli, prenosi Rojters.

Meksičke službe bezbednosti tragaju za 31 migrantom koje su tokom vikenda oteli naoružani ljudi dok su autobusom iz industrijskog grada Monterej putovali za Matamoros, koji se nalazi na granici sa SAD, kroz državu Tamaulipas, na severu zemlje.

Rekordan broj migranata prešao je preko Centralne Amerika i Meksika tokom protekle, 2023. godine, bežeći od siromaštva, nasilja, klimatskih promena i sukoba, kako bi stigli do Sjedinjenih Američkih Država.

Meksička pogranična država Tamaulipas ​​suočila se sa teškim bezbednosnim izazovima, usled borbi organizovanih kriminalnih grupa za prevlast nad rutama trgovine drogom i migrantima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet