Fokus

Epstin vozaču navodno plaćao po 200 evra za svaku devojku koju bi dovezao

Komentari

Autor: Tanjug

05/01/2024

-

23:55

Epstin vozaču navodno plaćao po 200 evra za svaku devojku koju bi dovezao
Epstin vozaču navodno plaćao po 200 evra za svaku devojku koju bi dovezao - Copyright Tanjug/AP/Uma Sanghvi/The Palm Beach Post

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac koji je prevozio potencijalne žrtve do vile Džefrija Epstina u Palm Biču na Floridi izjavio je da je seksualni predator plaćao po 200 dolara u gotovini za svaku tinejdžeru koja je dovezena, pokazuju dokumenta koja su objavljena u vezi sa Epstinovim slučajem.

"Dao mi je 200 dolara za svaku devojku koju sam doveo do vrata, bez obzira na to da li su nešto radile sa njim ili ne", rekao je Toni Figeroa tokom saslušanja 2016. godine, prenosi Njujork post.

On je dodao da ga je Epstin čak i zvao telefonom kako bi ga pitao da li će "nabaviti više devojaka".

"Samo me je pitao da li imam još devojaka koje žele da dođu na posao", naveo je Figeroa, dodavši da je uglavnom Epstinu dovodio drugarice sa kojima je išao u školu.

"Vodio bih ih tamo, predstavio i onda otišao", rekao je on i naveo da je to radio šest meseci.

Figeroa se u to vreme zabavljao sa Virdžinijom Džufri koja je kasnije optužila Epstina da ju je seksualno zlostavljao.

Dokumenta su deo građanske tužbe za klevetu iz 2015. godine koju je Džufri podnela protiv Epstina i njegove partnerke Gilejn Maksvel, koja mu je pomogala u zlostavljanju.

Očekuje se da će dokumenta, uključujući materijal koji tek treba da bude otpečaćen, sadržati skoro 200 imena, uključujući neke od Epstinovih optuživača, istaknute biznismene, političare i mnoge druge.
 

Komentari (0)

Svet