Fokus

Muž Ešli Bebit koju je policija Kapitola ubila 2021. tuži Vladu SAD, traži odštetu od 30 miliona dolara

Komentari

Autor: Tanjug

06/01/2024

-

22:44

Muž Ešli Bebit koju je policija Kapitola ubila 2021. tuži Vladu SAD, traži odštetu od 30 miliona dolara
Muž Ešli Bebit koju je policija Kapitola ubila 2021. tuži Vladu SAD, traži odštetu od 30 miliona dolara - Copyright AP/Jose Luis Magana

veličina teksta

Aa Aa

Muž Ešli Bebit, koju je policija ubila tokom upada pristalica Donalda Trampa u Kapitol 6. januara 2021. godine, saopštio je danas da je podneo tužbu protiv američke vlade.

On traži odštetu u iznosu od 30 miliona dolara, prenosi Hil.

Tužbu su u ime Erona Bebita podneli advokati konzervativne organizacije "Judicial Watch" zbog "nezakonite smrti, napada i zlostavljanja".

Policija je upucala i ubila Ešli Bebit kada je pokušala da probije zabarikadirana vrata.

U tužbi se navodi da je potporučnik policije Kapitola Majkl Berd bio nemaran kada je pucao na Bebit.

"Činjenice govore istinu. Ešli je upala u zasedu kada ju je upucao poručnik Berd", naveli su advokati, dodavši da je Bebit otputovala u Vašington, samo da bi prisustvovala Trampovom skupu.

Oni ističu da u vreme pucnjave Berd nije bio u uniformi, da se nije identifikovao kao policajac i da nije pružio Bebit "nikakva upozorenja ili naredbe" pre pucanja.

U intervjuu nakon incidenta, Bird, koji je oslobođen krivice, rekao je da veruje da je pomogao da se spase “bezbroj života” tog dana i da ne sumnja da je doneo ispravnu odluku.

"Znam da su članovi Kongresa, kao i moje kolege oficiri i osoblje, bili u ozbiljnoj opasnosti", rekao je on za televiziju NBC, dodavši da je samo radio svoj posao.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet