Fokus

Tramp traži smenu Lojda Ostina: Nestao je na nedelju dana, a niko nije znao gde se nalazi

Komentari

Autor: Tanjug

08/01/2024

-

16:30

Tramp traži smenu Lojda Ostina: Nestao je na nedelju dana, a niko nije znao gde se nalazi
Tramp traži smenu Lojda Ostina: Nestao je na nedelju dana, a niko nije znao gde se nalazi - Copyright Tanjug/AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske stranke Donald Tramp poručio je da ministar odbrane Lojd Ostin treba da bude otpušten, jer nije na vreme obavestio zvaničnike da je hospitalizovan.

"Ministar odbrane Lojd Ostin treba odmah da bude otpušten zbog neprikladnog profesionalnog ponašanja i nepoštovanja dužnosti. On je nestao na nedelju dana, a niko, uključujući njegovog šefa, pokvarenog Džoa Bajdena, nije imao pojma gde se nalazi", napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži TruthSocial.

Sa druge strane, neimenovani izvor iz Bele kuće kaže za Rojters da predsednik Bajden ni ne razmišlja o otpuštanju Ostina.

Na pitanje da li je Ostin u nekom trenutku bio bez svesti, otkako je hospitalizovan 1. januara, i da li je Bela kuća obaveštena o tome, sagovornik agencije je rekao da nema informacije o tome.

Ostin, koji ima 70 godina, primljen je 1. januara u Nacionalni vojni medicinski centar Volter Rid zbog, kako je zvanično saopšteno iz Pentagona, "komplikacija nakon nedavnog medicinskog postupka".

O Ostinovoj hospitalizaciji nisu bili obavešteni članovi Kongresa, visoki zvaničnici, predsednik Bajden, pa čak ni njegova zamenica Ketlin Hiks koja je preuzela funkciju ministra dok se Ostin nalazi u bolnici, objavili su ranije američki mediji. Ostin je, u međuvremenu, objavio saopštenje u kojem je pohvalio osoblje Nacionalnog vojnog medicinskog centra Volter Rid za negu koju je dobio i naveo da se raduje povratku u Pentagon.

On je preuzeo odgovornost za to što nije obavestio kolege i javnost o zdravstvenom stanju, dodavši da će u budućnosti "biti bolji".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet