Fokus

Najmanje četiri žrtve snežne oluje i hladnog talasa u SAD: Temperatura se spustila 50 stepeni ispod nule

Komentari

Autor: Tanjug

15/01/2024

-

11:47

Najmanje četiri žrtve snežne oluje i hladnog talasa u SAD: Temperatura se spustila 50 stepeni ispod nule
Najmanje četiri žrtve snežne oluje i hladnog talasa u SAD: Temperatura se spustila 50 stepeni ispod nule - Copyright Tanjug/AP Photo/Nam Y. Huh

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje četiri osobe su poginule u snežnoj oluji i hladnom arktičkom talasu sa rekordno niskim temperaturama koji je pogodio delove SAD. Prognozirano je da će hladni talas potrajati najmanje do sredine sedmice.

Temperatura u američkim saveznim državama Montani i Južnoj i Severnoj Dakoti spustiće se na 50 stepeni ispod nule. Nacionalna meteorološka služba saopštila je da se očekuje da će se temperatura spustiti na 30 stepeni ispod nule na području od severnih Stenovitih planina do severnog Kanzasa i Ajove, preneo je AP.

Desetine hiljada ljudi na severozapadu SAD ostalo je bez struje, a snežna mećava pogodila je jug i severoistok zemlje. U američkoj državi Oregon više od 120.000 domova i preduzeća ostalo je bez struje zbog snežne mećave.

Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

 

U američkoj državi Teksas državni operater električne mreže apelovao je jutros na stanovnike da štede struju jer je zbog hladnog vremena zabeležena rekordna potrošnja. Zbog nevremena otkazani su brojni letovi širom SAD. U američkoj državi Floridi pljuskovi i grmljavina su prognozirani za danas i sutra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet