Fokus

Zakon kojim bi se sprečilo zatvaranje vlade SAD sve bliže usvajanju: Produženo vreme za usvajanje budžetskih mera

Komentari

Autor: Tanjug

17/01/2024

-

08:41

Zakon kojim bi se sprečilo zatvaranje vlade SAD sve bliže usvajanju: Produženo vreme za usvajanje budžetskih mera
Zakon kojim bi se sprečilo zatvaranje vlade SAD sve bliže usvajanju: Produženo vreme za usvajanje budžetskih mera - Copyright Tanjug/AP/Patrick Semansky

veličina teksta

Aa Aa

Predlog zakona kojim bi se sprečilo delimično zatvaranje vlade SAD, danas je prošao prošao prvu proceduralnu prepreku u Senatu.

Prelog zakona ima za cilj da Senatu, koji je pod kontrolom demokrata, i Predstavničkom domu, gde većinu imaju republikanci, pruži vreme da usvoje privremene mere potrošnje od 1,59 milijardi dolara za fiskalnu godine koja je počela u oktobru.

Senat je glasao sa 68 prema 13 za početak rasprave o privremenom zakona o finansiranju, pomerajući ga bliže usvajanju.

Nakon što je bude usvojen, očekuje se da će odmah biti razmotren od strane Predstavničkog doma, piše Rojters.

Ovaj predlog bi podrazumevao nastavak dosadašnjeg finansiranja programa za poljoprivredu, ishranu, prevoz, energetiku, vojnu infrastrukturu i programa za veterane, s tim što bi se tok isteka ovog načina plaćanja pomerio s ovog petka na 1. mart.

Izdvajanja za preostale agencije, uključujući odbranu, nacionalnu bezbednost i Stejt department, koja ističe 2. februara, mogla bi biti produžena do 8. marta.

Ovaj predlog zakona je treća privremena mera potrošnje ove fiskalne godine. Odvojena rasprava u Senatu se vodi oko "hitnog slučaja" troška za pomoć Ukrajini i Izraelu u njihovim ratovima protiv Rusije i Hamasa u Gazi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet