Fokus

Ron Desantis podržao Trampa: Guverner Floride se povukao iz republikanske trke za predsednika SAD

Komentari

Autor: Tanjug

21/01/2024

-

21:51

Ron Desantis podržao Trampa: Guverner Floride se povukao iz republikanske trke za predsednika SAD
Ron Desantis - Copyright Tanjug AP/Michael Dwyer

veličina teksta

Aa Aa

Guverner američke savezne države Floride Ron Desantis povukao se večeras iz republikanske trke za predsedničke izbore u SAD.

Ova odluka usledila je nakon što je glavni kandidat Donald Tramp osvojio izbore u Republikanskoj partiji u državi Ajovi, dok je Desantis pritom tesno pobedio najbližeg rivala, Niki Hejli.

Desantis (45) je objavio povlačenje na društvenoj mreži X (Tviter) i podržao Trampa da on predstavlja republikance na izborima za predsednika SAD u novembru ove godine.

On je nakon konsultacija sa svojim timom za kampanju rekao da ima problem da vidi "čist put do pobede" u unutarstranačkoj trci.

Blumberg je nešto ranije pisao da je Desantis razmatrao da se povuče pre republikanskih izbora u državi Nju Hempšir 23. januara, kako bi izbegao "poražavajuće" treće mesto.

Prema anketi CNN-a i Univerziteta Nju Hempšir, Desantis ima samo šest odsto glasova republikanaca u toj saveznoj državi, dok Tramp ima 50 procenata, a Niki Hejli 39 odsto.

Blumberg dodaje da neki od donatora njegove predizborne kampanje žele da zadrži polički kapital, kako bi mogao potencijalno da se kandiduje za predsednika 2028. godine.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet