Fokus

Administracija za avijaciju SAD traži dodatne provere aviona kompanije "Boing"

Komentari

Autor: Tanjug

22/01/2024

-

09:39

Administracija za avijaciju SAD traži dodatne provere aviona kompanije "Boing"
Administracija za avijaciju SAD traži dodatne provere aviona kompanije "Boing" - Copyright Ellen Tanjug/M. Banner/The Seattle Times via AP

veličina teksta

Aa Aa

Federalna administracija za avijaciju (FAA) SAD izdala je preporuke za avio-operatere koji lete avionima "boing 737-900 ER" da vizuelno pregledaju sigurnosne delove srednjih izlaznih vrata i uvere se da su sve komponente ispravne.

Nakon nedavnog otkidanja vrata za evakuaciju u slučaju opasnosti tokom leta aviona kompanije "Aljaska erlajns", FAA je 6. januara naredila da se prizemlji 171 avion tipa "boeing 737 MAKS 9", prenosi Rojters.

FAA je u sinoćnjem saopštenju navela da avioni Boeing 737-900ER nisu deo novije MAKS flote, ali imaju isti dizajn osigurača za vrata.

Federalna administracija za avijaciju je u nedelju potvrdila da su neke avio-kompanije sprovele dodatne inspekcije na osiguračima srednjih izlaznih vrata aviona "boing 737-900ER" u kojima su otkrivene anomalije na sigurnosnim zavrtnjima.

Portparol avio-kompanije je u mejlu potvrdio da "kompanija u potpunosti podržava FAA i svoje klijente" u ovoj bezbednosnoj proveri.
 

Komentari (0)

Svet