Fokus

Niki Hejli pominjala Trampove godine i gafove, a šta joj je bivši predsednik odgovorio?

Komentari

Autor: Tanjug

28/01/2024

-

08:58

Niki Hejli pominjala Trampove godine i gafove, a šta joj je bivši predsednik odgovorio?
Niki Hejli pominjala Trampove godine i gafove, a šta joj je bivši predsednik odgovorio? - Copyright Tanjug/AP/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Bivši američki predsednik Donald Tramp, izjavio je, reagujući na nedavne izjave zbog svojih godina i na verbalne gafove Niki Hejli, rivalke u trci za predsedničku nominaciju Republikanske stranke, da se oseća "oštrije" nego što se osećao pre 20 godina.

Tramp je takođe rekao da bi predsednički kandidati trebalo da se podvrgnu testiranju kognitivnih kapaciteta, reagujući, po svemu sudeći, na izjave Hejli koja je tokom svoje kampanje ukazivala na Trampove (77) i Bajdenove (81) godine, prenosi Rojters.

Poslednjih dana Hejli je optužila Trampa, bivšeg američkog predsednika i svog protivkandidata iz Republikanske stranke, da je zbunjen i dovela je u pitanje njegovu sposobnost da bude predsednik u godinama koje ima.

Tramp je nedavno napravio neke verbalne greške, a tokom svog govora  19. januara pobrkao je Hejli sa bivšom predsedavajućom Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi, navodi Rojters.

Agencija dodaje da Tramp povremeno tokom javnih nastupa nerazgovetno promrlja neke reči, a da je nedavno rekao da je nekadašnji predsednik SAD, demokrata Barak Obama još na funkciji.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet