Fokus

Tramp otkrio kriterujume za potpredsednika: Dva imena se posebno izdvajaju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/02/2024

-

21:27

Tramp otkrio kriterujume za potpredsednika: Dva imena se posebno izdvajaju
Donald Tramp - Copyright Tanjug AP/Andrew Harnik

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik SAD Donald Tramp u nedelju je otkrio svoje kriterijume za izbor potpredsednika ukoliko pobedi na predsedničkim izborima.

On je u intervjuu za Foks njuz rekao da je najvažniji kriterijum to da potpredsednik može da preuzme funkciju predsednika u slučaju nužde.

"Uvek mora da bude neko će biti dobar predsednik. Očigledno je da uvek morate da mislite na to, posebno u hitnim slučajevima. Takve stvari se dešavaju, zar ne? Bez obzira ko ste, stvari se dešavaju. To mora da bude broj jedan", rekao je Tramp.

 Dodao je da ima "ima mnogo dobrih ideja" i da "sa svima razgovara".

"Nazvao sam [senatora Južne Karoline] Tima Skota i ljude poput Tima Skota, i rekao sam da je mnogo bolji kandidat za mene nego za sebe. Kada sam ga gledao, bio je dobar, ali je veoma skroman", rekao je Tramp.

Tramp je u nastavku pohvalio i guvernera Južne Dakote Kristi Noem, napominjući da je javno rekla da se nikada neće kandidovati protiv njega, "jer nikada nije mogla da ga pobedi".

Pored Skota i Noem, na listi potencijalnih kandidata za potpredsednika su i Trampova bivša sekretarka za štampu i sadašnja guvernerka Arkanzasa Sara Hakabi Sanders, predsedavajuća konferencije republikanskog doma Elis Stefanik i bivši kandidat za 2024. i biotehnološki preduzetnik Vivek Ramasvami.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet