Fokus

"Deo trke za predsednika je da ćete se suočiti sa pretnjama": Niki Hejli traži zaštitu Tajne službe

Komentari

Autor: Tanjug

06/02/2024

-

08:36

"Deo trke za predsednika je da ćete se suočiti sa pretnjama": Niki Hejli traži zaštitu Tajne službe
"Deo trke za predsednika je da ćete se suočiti sa pretnjama": Niki Hejli traži zaštitu Tajne službe - Copyright Tanjug/AP/Sean Rayford

veličina teksta

Aa Aa

Američka kandidatkinja za predsedničku nominaciju Republikanske stranke Niki Hejli podnela je zahtev za zaštitu Tajne službe, zbog pretnji sa kojima se suočava, potvrdio je portparol njene kampanje za CNN.

Prema tvrdnjama njenog tima, Hejli su upućene pretnje jer je jedini preostali kandidat koji se takmiči sa bivšim predsednikom Donaldom Trampom za nominaciju Republikanske stranke.

Specijalci SWAT, jedinice u okviru američkih policijskih snaga, obučene da se nose sa posebno opasnim situacijama kao što su uzimanje talaca i neredi, bili su dva puta pozvani u kuću Niki Hejli u Južnoj Karolini poslednjih meseci, a  jedan od incidenata se dogodio dok su njeni roditelji bili tamo, navodi CNN.

"Deo trke za predsednika je da ćete se suočiti sa pretnjama. To me neće odvratiti. Kada radiš nešto ovako, dobijaš pretnje. To je realnost i to je u redu", rekla je Hejli.

Tajna služba pruža zaštitu odrđeneim ličnostima tek nakon što je ovlasti sekretar za unutrašnju bezbednost, koji se konsultuje sa savetodavnim komitetom Kongresa.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet