Fokus

SAD: Uhapšen tinejdžer koji je u Njujorku upucao turistu iz Brazila

Komentari

Autor: Tanjug

10/02/2024

-

09:16

SAD: Uhapšen tinejdžer koji je u Njujorku upucao turistu iz Brazila
Tanjug/AP/WFTV - Copyright Tanjug/AP/WFTV

veličina teksta

Aa Aa

Petnaestogodišnjak koji je u četvrtak uveče na Tajms skveru u Njujorku upucao brazilskog turistu u nogu, uhapšen je nedaleko od Njujorka, saopštili su zvaničnici policije. Tinejdžer je proiveden juče, skoro 24 sata nakon pucnjave, u kući u Jonkersu, za koju policija veruje da pripada članu njegove porodice, prenosi AP.

Komesar njujorške policije Edvard Kaban izjavio je da je "pravo čudo" da u pucnjavi niko nije ozbiljno povređen.

U saopštenju policije se precizira da je osumnjičeni primećen u prodavnici, u beloj odeći, sa dvojicom saučesnika, takođe tinejdžera, kako pokušavaju da ukradu jaknu. Uočio ih je radnik obezbeđenja i zatražio da mu pokažu račun za jaknu, a kada je konstatovao da nemaju račun, oduzeo im je ukradenu robu.

Tada je tinejdžer navodno izvukao pištolj kalibra 45, pucao na radnika obezbeđenja i promašio ga, ali je metak okrznuo 38-godišnjeg turistu iz Brazila koji je čekao u redu da kupi patike.

Nakon pucnjave, počinioci su pobegli i izgubili se u gradskoj gužvi.

Policija je identifikovala osumnjičenog kao korisnika skloništa za migrante na Menhetnu koji je krajem prošle godine u Njujork stigao iz Venecuele. On se smatra odgovornim i za oružanu pljačku u Bronksu i odvojenu pucnjavu na Tajms skveru prošlog meseca, navela je policija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet