Fokus

Potonuo teretni brod u Mramornom moru, u toku potraga za šest članova posade

Komentari

Autor: Tanjug

15/02/2024

-

11:20

Potonuo teretni brod u Mramornom moru, u toku potraga za šest članova posade
Potonuo teretni brod u Mramornom moru - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Teretni brod potonuo je danas u Mramornom moru u blizini Istanbula, izjavili su zvaničnici, dodajući da je u toku potraga za šest nestalih članova posade.

Brod "Batuhan A", koji je prevozio teret sa ostrva Marmara u Balikesiru do severozapadne Burse, potonuo je kod ostrva Imrali, južno od Istanbula, preneo je Dejli sabah.

Guverner Burse Mahmut Demirtaš rekao je da su vlasti primile "hitni" signal sa broda, ali su potom izgubile kontakt sa njim.

Demirtaš je kazao da su dva tima za obalsku bezbednost, zajedno sa trećom grupom iz okruga Bandirma u provinciji Balikesir, poslata da se pridruže operaciji spasavanja. Na lice mesta hitno su poslati i spasilački gliseri, navodi se u saopštenju Generalnog direktorata za obalsku bezbednost Turske.

profimedia

 

Demirtaš je rekao da su talasi u oblasti gde je brod potonuo bili visoki tri metra i dodao da se spasilački napori koordinišu u komandi obalske straže u Bursi.

Kako je javila lokalna televizija, spasilačka operacija se nastavlja da bi se pronašlo šest članova posade za koje se veruje da su državljani Turske. Helikopteri nisu mogli da se uključe u potragu zbog lošeg vremena.

 

Komentari (0)

Svet