Fokus

Ozbiljna pretnja sinu bivšeg predsedenika SAD: Na adresu Donalda Trampa Mlađeg stigao koverat s belim prahom

Komentari

Autor: Tanjug

27/02/2024

-

08:52

Ozbiljna pretnja sinu bivšeg predsedenika SAD: Na adresu Donalda Trampa Mlađeg stigao koverat s belim prahom
Donald Trump Mlađi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ekipe za hitne slučajeve reagovale su nakon što je koverat sa neidentifikovanim belim prahom poslat u kuću Donalda Trampa Mlađeg, najstarijeg sina bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Izvor upoznat sa slučajem rekao je da su rezultati ispitivanja supstance nejasni, ali da zvaničnici ne veruju da je smrtonosna, prenosi ABC news.

Tramp mlađi je u svojoj kancelariji na Floridi otvorio pismo, a ubrzo su reagovali pripadnici specijalnih službi koji su nosili zaštitna odela.

Policija je saopštila da istragu vodi kancelarija šerifa Palm Biča, u saradnji sa američkom tajnom službom, ali nije iznela više detalja.

Tramp mlađi često vodi poslove očeve kampanje, a ovo je drugi put da mu je poslat beli prah.

Godine 2018. njegova tadašnja supruga Vanesa odvedena je u bolnicu u Njujorku nakon što je otvorila koverat adresiran na svog supruga, u kojem je bio neidentifikovan beli prah.

Policija je kasnije saopštila da supstanca nije opasna.

U martu 2016. godine policijski detektivi i agenti FBI-a istražili su preteće pismo upućeno stanu brata Donalda Trampa, Erika, na Menhetnu, koje je takođe sadržalo beli prah za koji se ispostavilo da je bezopasan.

Koverte sa belim prahom su takođe dva puta stigle 2016. godine u Trampovu kulu, koja je služila kao Trampov predizborni štab.

Strah od koverata sa belim prahom datira iz 2001. godine, kada su pisma koja sadrže smrtonosni antraks poslata u kancelarije dvojice američkih senatora i kada je od posledica te infekcije umrlo pet ljudi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet