Fokus

Bajden ima novog/starog konkurenta: Merijen Vilijamson ponovo aktivirala kampanju za nominaciju Demokrata

Komentari

Autor: Tanjug

28/02/2024

-

15:15

Bajden ima novog/starog konkurenta: Merijen Vilijamson ponovo aktivirala kampanju za nominaciju Demokrata
Bajden ima novog/starog konkurenta: Merijen Vilijamson ponovo aktivirala kampanju za nominaciju Demokrata - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američka književnica i političarka Merijen Vilijamson saopštila je danas da je ponovo aktivirala kampanju za predsedničku nominaciju Demokratske stranke, nakon što je pre 20-ak danas suspendovala kampanju.

"Od danas ponovo aktiviram svoju kampanju za predsednicu Sjedinjenih Država", rekla je Vilijamson u video-snimku objavljenom na društvenim mrežama.

Ona je navela da je suspendovala kampanju jer je izgubila "konjsku trku", ali je istakla da "postoji nešto mnogo važnije od konjske trke".

"Kao što je rekao Muhamed Ali: 'Kada je misija ispravna, šanse nisu bitne'", poručila je Vilijamson.

Dodala je da ne može da sedi skrštenih ruku dok politička klasa u Vašingtonu vodi Sjedinjene Države ka katastrofi.

"Previše ljudi je predugo sledilo direktive statusa kvo, ali mi se sada budimo. Spremni smo da delujemo, da uzmemo točak istorije u svoje ruke i okrenemo ga u drugom pravcu", poručila je američka političarka.

 

 

Ona je dodala da će odgovoriti na "kult ličnosti Donalda Trampa, svetlošću ispunjenom vizijom nade i mogućnosti".

Na unutarstranačkim izborima Demokratske stranke koji su juče održani u Mičigenu, Džozef Bajden je osvojio više od 80 odsto glasova, dok je Vilijamson, za koju su birači mogli da glasaju uprkos suspenziji kampanje, osvojila tri odsto glasova.

Pored toga, oko 13 odsto birača (više od 100.000 ljudi) odlučilo je da ne glasa ni za jednog kandidata i oni su zaokružili opciju "neopredeljen".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet