Fokus

Na pomolu prekid vatre? Večeras se sastaje izraelski kabinet za bezbednost, na sastanku i Netanijahu

Komentari

Autor: Tanjug

20/05/2021

-

18:22

Na pomolu prekid vatre? Večeras se sastaje izraelski kabinet za bezbednost, na sastanku i Netanijahu
Na pomolu prekid vatre? Večeras se sastaje izraelski kabinet za bezbednost, na sastanku i Netanijahu - Copyright Tanjug/AP/Adel Hana

veličina teksta

Aa Aa

Izraelski kabinet za bezbednost sastaće se večeras da bi razgovarao o mogućem prekidu vatre, nakon 11 dana oružanih sukoba između Izraela i Hamasa, palestinskog pokreta na vlasti u Pojasu Gaze, naveli su zvanični izvori.

Sastanak na kojem bi trebalo da učestvuje premijer Benjamin Netanijahu i glavni bezbednosni zvaničnici zemlje, biće održan u vreme dok se vode intenzivni diplomatski napori kako bi se okončali sukobi između Hamasa i Izraela u kojima je do sada od 10. maja poginulo najmanje 240 ljudi, većinom Palestinaca.

Naglasivši napredak Izraela u smanjenju vojnih sposobnosti Hamasa, američki predsednik Džozef Bajden, čija je zemlja prvi saveznik Izraela, pozvao je u sredu na trenutno smirivanje sukoba, prenela je Hina.

Izaslanik Ujedinjenih nacija za Bliski istok Tor Venesland danas je u Kataru razgovarao sa šefom političke kancelarije Hamasa Ismailom Hanijom o "deeskalaciji" nasilja na terenu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet