Fokus

Tramp o umešanosti Putina u smrt Navaljnog: On je bio mlad, verovatno se dogodilo nešto što je bilo neobično

Komentari

Autor: Tanjug

18/03/2024

-

11:54

Tramp o umešanosti Putina u smrt Navaljnog: On je bio mlad, verovatno se dogodilo nešto što je bilo neobično
Tramp o umešanosti Putina u smrt Navaljnog: On je bio mlad, verovatno se dogodilo nešto što je bilo neobično - Copyright Tanjug/AP/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik SAD Donald Tramp saopštio je da smatra da je moguće da je ruski predsednik Vladimir Putin umešan u smrt lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog.

"Ne znam, ali možda, mislim moguće, mogao bih da kažem verovatno, ne znam. On je bio mlad čovek, tako da bi statistički bio živ još dugo, verovatno je da se dogodilo nešto što je bilo neobično", rekao je Tramp u intervjuu za Foks njuz.

Tramp je takođe više puta obećavao da će obustaviti pomoć Ukrajini i primorati Kijev da sedne za pregovarački sto sa Rusijom, a kako navodi Politiko, taj stav podstiče uznemirenost među zapadnim saveznicima da bi republikanski kandidat mogao da osvoji drugi mandat u novembru.

Tramp je dodao da se nada da neće morati da bira između ruske pobede u Ukrajini i slanja pomoći Kijevu i istakao da se rat u Ukrajini ne bi nikada dogodio da je on bio predsednik kada je konflikt izbio u februaru 2022.

Ruske vlasti su saopštile da je Navaljni, najistaknutiji kritičar predsednika Vladimira Putina, umro 16. februara u zatvoru prirodnom smrću.

On je služio kaznu zatvora od 30 godina, između ostalog i zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda "osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti".

Njegove pristalice, uključujući i njegovu udovicu Juliju, tvrde da je Navaljni ubijen, ali Kremlj je negirao bilo kakvu umešanost u smrt lidera opozicije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet