Fokus

"Ovo se stvarno događa": Mask optužio Bajdena i demokrate da podstiču ilegalnu migraciju kako bi učvrstili svoju vlast

Komentari

Autor: Predrag Mijanović

19/03/2024

-

21:40

"Ovo se stvarno događa": Mask optužio Bajdena i demokrate da podstiču ilegalnu migraciju kako bi učvrstili svoju vlast
"Ovo se stvarno događa": Mask optužio Bajdena i demokrate da podstiču ilegalnu migraciju kako bi učvrstili svoju vlast - Copyright AP/Hannibal Hanschke, Tanjug/AP/Stephanie Scarbrough

veličina teksta

Aa Aa

Video klip koji je, vlasnik Tesle, Space X-a i društvene mreže X (Iks), Ilon Mask objavio na svom profilu na mreži X (Iks) govori o planu Demokratske stranke da se otvaranjem granica za priliv migranata učvrsti vlast jedne partije, kako glasi naslov klipa u kojem su pored predsednika SAD Džozefa Bajdena prikazane sve vodeće figure demokrata.

Detaljna analiza navodnog plana demokrata je data po tačkama, pa se tako u prvoj tački govori o potrebi da se zemlja preplavi milionima ilegalnih migranata. 

"Prva tačka: Preplaviti zemlju milionima ilegalnih migranata putem kopna, mora i vazduha iz celog sveta, dovoljnim brojem da pokrije populaciju 36 pojedinačnih saveznih država SAD", navodi se u video snimku.

Zatim se navodi kao prioritetno da se ističu potrebe miliona ilegalaca u odnosu na potrebe američkih građana.

"Druga tačka: Kao prioritet istaći potrebe ovih miliona ilegalaca u odnosu na potrebe američkih građana. Slobodnim letovima, prevozom, hotelima, obrocima i telefonima osigurati njihovu lojalnost političkoj partiji koja ih je dovela u zemlju", kaže se u snimku.

Kreator klipa govori i o potrebi zadržavanja ilegalaca u zemlji, bez obzira na eventualno počinjene zločine.

"Treća tačka: Zadržati ih u zemlji po svaku cenu, čak i kada počine nasilne zločine poput ubistva i silovanja. Napadati izjave koje su date da se opišu kriminalci kao da su uperene protiv ljudi, a ne protiv njihovih zločina. Klevetati kritičare kao rasiste", navodi se.

Sem potrebe zadržavanja ilegalaca u zemlji, prema autoru klipa potrebno je i da se dodeljene privilegije ne mogu nikada poništiti.

"Četvrta tačka: Osigurati da se privilegije ilegalaca ne mogu poništiti uz pomoć gradskih i državnih kaznenih zakona koji će delovati kao magnet za privlačenje. Kodifikovati trajni status i obezbediti da ne sarađuju sa Službom za imigracije", kaže se u snimku.

Popisivanje ilegalnih migranata u službi povećanja podrške politikama Demokratske partije u Zastupničkom domu je, navodno, sledeći deo plana.

"Peta tačka: Popisati i ilegalne migrante na popisu što će da obezbedi kongresnu podršku u Zastupničkom domu. U ovom trenutku, prisustvo ilegalnih migranata bi obezbedilo 13 dodatnih kongresnih okruga, što predstavlja ogromnu količinu glasačke snage", navodi se u video snimku.

Izmena izbornih zakona u smeru legalizacije masovnih glasanja poštom je takođe viđeno kao pretnja.

Tanjug/AP/Susan Walsh

 

"Šesta tačka: Sprovesti masovnu, dobro plaćenu, kampanju za sprovođenje zakona da se promene državni izborni zakoni na način da se legalizuju masovna glasanja putem pošte, bez potpisa i bez dokaza od državljanstvu onoga ko je glasao. Na ovaj način bi bilo gotovo nemoguće da se dokaže izborna prevara", navodi se.

Obezbeđivanje "višegeneracijske" podrške unutar porodica ilegalnih migranata je viđeno kao ključ za "zaključavanje" trajne glasačke većine.

" 'Zaključati' trajnu glasačku većinu kampanjom obećanja raskošnih benefita i trajnih privilegija što bi dovelo do višegeneracijske podrške Demokratskoj partiji", kaže se u snimku.

Poslednje dve tačke klipa govore o tome da je ishod svega pobeda na izborima i da je to put ka ostvarenju trajne vlasti isključivo jedne partije.

"Osma tačka: Pobediti na izborima" i "Deveta tačka: Trajna vlast jedne partije je ostvarena, a najbolji deo je što to plaćate vi kao poreski obveznici".

Mask je uz ovaj video snimak napisao: "Ovo se stvarno događa".

Prvi čovek Tesle, Space X-a i X-a je poznat kao borac za slobodu izražavanja i govora, ali je takođe poznat i kao neko ko ne podržava politiku Bajdenove administracije o "otvorenim granicama", kao i druge poteze trenutnog predsednika SAD. Svoje stavove redovno iznosi na ličnom profilu na društvenoj mreži X (Iks).

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet