Fokus

Na pitanje zašto je Bajden psovao Salivan odgovorio: To je kao da me pitate "kada ste prestali da tučete svoju suprugu"

Komentari

Autor: Fox News

19/03/2024

-

16:22

Na pitanje zašto je Bajden psovao Salivan odgovorio: To je kao da me pitate "kada ste prestali da tučete svoju suprugu"
Na pitanje zašto je Bajden psovao Salivan odgovorio: To je kao da me pitate "kada ste prestali da tučete svoju suprugu" - Copyright Tanjug/AP/Andrew Harnik

veličina teksta

Aa Aa

Savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan uporedio je novinarsko pitanje o informaciji da se predsednik Bajden naljutio i psovao zbog loših predizbornih anketa, sa pitanjem: "kada ste prestali da tučete svoju suprugu".

Dopisnik Fox Newsa iz Bele kuće Piter Dusi suočio se sa Salivanom tokom dnevnog brifinga za štampu Bele kuće o izveštaju koji je objavio NBC News pod naslovom: "Iza kulisa, Bajden je postao ljut i zabrinut zbog predizbornih anketa".

Pozivajući se na neimenovanog poslanika, u izveštaju se tvrdi da je tokom privatnog sastanka u Beloj kući u januaru, Bajden "počeo da viče i psuje", kada su mu saradnici rekli da je pao u anketama u državama Mičigen i Džordžija zbog njegovog stava prema ratu Izraela i Hamasa.

"Postoji izveštaj da, kada je predsedniku Bajdenu rečeno da njegova politika prema ratu između Izraela i Hamasa počinje da utiče na njegovu popularnost, on je počeo da viče i psuje. Dakle, kada je to uradio, da li je vikao i psovao Netanjahua ili Hamas ili svoje rezultate u anketama?"" pitao je novinar Salivana.

Pitanje i premisa

"Ovo je pitanje 'kada si prestao da tučeš svog supružnika' jer mislim da on to nikada nije uradio", odgovorio je Salivan.

"Molim?", ubacio se Dusi, pre nego što je Salivan nastavio.

"Pa vi to koristite kao premisu svog pitanja, a to je da je on to uradio. Ja ga nikada ga nisam video da viče ili psuje. Dakle, iz moje perspektive, taj konkretan izveštaj nije tačan", rekao je Salivan.

Tanjug/AP/Andrew Harnik

 

Ranije je Dusi pitao Salivana zašto je Bajden dozvolio da prođe 32 dana između telefonskih razgovora sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom.

"Pre svega, naši timovi su u kontaktu svakog dana na svakom nivou. Predsednik Bajden dobija dnevno – dva puta dnevno, ponekad devet puta dnevno – ažuriranje o tome šta se dešava. I rezerviše svoje pozive za premijera za vreme kada veruje da postoji jasan, ključni strateški trenutak koji treba da se pojavi", rekao je Saliven.

"Tačka dva, premijer, naravno, zna kako da dođe do predsednika Bajdena. Da je premijer osećao da mu je predsednik iz nekog razloga potreban, podigao bi telefon i nazvao. I naravno, u poslednja 32 dana predsednik Bajden nikada nije odbio telefonski poziv premijera Netanjahua", dodao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet