Fokus

Grupa No Labels odustala od imenovanja kandidata na predsedničkim izborima u SAD

Komentari

Autor: Tanjug

04/04/2024

-

23:29

Grupa No Labels odustala od imenovanja kandidata na predsedničkim izborima u SAD
Grupa No Labels odustala od imenovanja kandidata na predsedničkim izborima u SAD - Copyright Tanjug/AP/Jose Luis Magana

veličina teksta

Aa Aa

Grupa "No Labels" odustala je od plana da imenuje svog kandidata za predsednika SAD na novembarskim izborima, saopštila je danas osnivač organizacije Nensi Džejkobson.

"Danas, No Labels odustaje od napora da predstavi listu 'Ujedinjeni' na predsedničkim izborima 2024. godine. Amerikanci su otvoreni za nezavisne predsedničke kandidate i žele lidere koji mogu da ujedine naciju više nego ikada ranije. Međutim, uvek smo govorili da bismo izašli sa predsedničkim kandidatom samo ako bismo mogli da pronađemo kandidata koji ima šansu da pobdi. Takav kandidat se nije pojavio, tako da je odgovorno da se povučemo", navela je Džejkobson, prenosi Njujork tajms.

Grupa "No Labels", koja je prošle godine saopštila da je prikupila 60 miliona dolara za imenovanje svog predsedničkog kandidata, pretrpela je niz odbijanja poslednjih meseci, pošto su istaknuti republikanci i demokrate odbili da se kandiduju ispred organizacije, navodi list.

Izbori za predsednika SAD zakazani su za 5. novembar, a na njima se ponovo kandiduju demokrata Džo Bajden i republikanaca Donald Tramp.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet