Fokus

Bivša voditeljka ESPN-a priznala: Moj intervju s Bajdenom je bio namešten, rekli su mi šta sve moram da pitam

Komentari

Autor: Fox News

03/04/2024

-

16:24

Bivša voditeljka ESPN-a priznala: Moj intervju s Bajdenom je bio namešten, rekli su mi šta sve moram da pitam
Tanjug/AP/Stephanie Scarbrough, AP/Scott Roth - Copyright Tanjug/AP/Stephanie Scarbrough, AP/Scott Roth

veličina teksta

Aa Aa

Bivša voditeljka ESPN-a Sjdž Stil otkrila je da su njen intervju sa predsednikom Džozefom Bajdenom 2021. godine "napisali" rukovodioci mreže u dogovoru s Belom kućom.

U intervjuu za Fox News Digital, Stil se prisetila "strukturirane" prirode prethodno snimljenog intervjua, toliko da su joj šefovi ESPN-a dali "scenario" od kojeg nije smela da odustane.

"To je bilo zanimljivo iskustvo samo po sebi jer je bilo tako strukturirano", rekla je Stil. "I rečeno mi je: ’Reći ćete svaku reč koju napišemo, nećete odstupiti od scenarija ni u kom slučaju’".

Mnoga pitanja koja je Stil postavio Bajdenu u intervjuu iz marta 2021. odnosila su se na sportske lige koje pokušavaju da vrate normalnost tokom pandemije COVID-a i oklevanja sa vakcinama među sportistima i navijačima. Njen intervju je dospeo na naslovne strane u vreme kada je Bajden podržao bojkot All-Star utakmice MLB-a u Atlanti, nakon usvajanja zakona o reformi izbora u Džordžiji.

Pitanja sa četvrtog sprata

Ali sve što je Stil pitala predsednika došlo je iz vrha ESPN-a.

"Svaka reč. Svako pitanje je bilo napisano, iščitano na desetine puta od strane mnogih urednika i rukovodilaca. Apsolutno. Dobila sam scenario i rečeno mi je da ne odstupam", rekla je Stil i dodala: 

"Rekli su mi 'Ovo ćete pitati. Ovako ćete to reći. Bez potpitanja. Bez komentara. Sledeće.' … Ovo je, pouzdano, došlo sa četvrtog sprata, gde su svi šefovi, najviši rukovodioci, donosioci odluka, predsednik naše kompanije, generalni direktor, gde su svi oni".

Stil je rekla da ne zna sa sigurnošću da li je ESPN poslao pitanja Beloj kući pre intervjua, ali je uverena da se upravo to dogodilo.

ESPN je odbio da komentariše izjave svoje bivše novinarke.

Pogledajte sporni intervju:
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet