Fokus

Nakon što je Bajden razbesneo vernike u SAD oglasio se i Tramp: Obeležavaćemo "Dan vidljivosti hrišćana"

Komentari

Autor: Fox news/Euronews Srbija

03/04/2024

-

14:29

Nakon što je Bajden razbesneo vernike u SAD oglasio se i Tramp: Obeležavaćemo "Dan vidljivosti hrišćana"
Tanjug/AP - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik SAD Donald Tramp obećao je da će uvesti obeležavanje “Dana vidljivosti hrišćana” nakon što je predsednik Bajden proglasio “Dan vidljivosti transrodnih osoba”, koji se slučajno poklopio sa Uskrsom ove godine.

"I šta je Bajden mislio kada je proglasio Uskrs za dan vidljivosti transrodnih osoba?", upitao je Tramp svoje pristalice tokom kampanje u Grin Beju u Viskonsinu u utorak.

"To je potpuno nepoštovanje prema hrišćanima", rekao je Tramp.

Najverovatnije, republikanski kandidat za predsednika obećao je da će 5. novembra biti “Dan vidljivosti hrišćana” ako bude izabran.

"Peti novembrar će se zvati drugačije. Znate, zvaće se Dan vidljivosti hrišćana", rekao je Tramp uz gromoglasan aplauz okupljenih.

Bajden je naišao na kritike nakon što je njegov godišnji dan posvećen pokretu transrodnih osoba pao na Uskrs, jedan od najvažnijih i najsvetijih dana za hrišćane, kada slave vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista. On je tada čak dvaput uspeo da razbesni hrišćane, kada je okačena sporna objava, ali i kada je na pres konferenciji negirao očit previd medijske službe Bele kuće, što je dodatno razbesnelo hrišćane u SAD.

Trampov portparol, Karolin Levit ranije je nazvala “Dan vidljivosti transrodnih osoba” “zastrašujućim i uvredljivim”. Levit je rekla da je ovo saopštenje predsednika primer “višegodišnjeg napada Bajdenove administracije na hrišćansku veru".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet