Fokus

Portparolka Stejt departmenta za arapski jezik podnela ostavku zbog Gaze: Užasnuta napadom Hamasa ali i brojem žrtava

Komentari

Autor: Tanjug

04/05/2024

-

17:17

Portparolka Stejt departmenta za arapski jezik podnela ostavku zbog Gaze: Užasnuta napadom Hamasa ali i brojem žrtava
Portparolka Stejt departmenta za arapski jezik podnela ostavku zbog Gaze: Užasnuta napadom Hamasa ali i brojem žrtava - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Hala Rarit, portparolka Stejt departmenta na arapskom jeziku je prva pripadnica američke diplomatije, da je to poznato, koja je podnela ostavku zbog stava američke administracije o ratu u Gazi.

Dva druga zvaničnika Stejt departmenta - Džoš Pol i Anel Šelin, takođe, su podneli ostavke u znak protesta protiv politike SAD, koja je oštro podelila stanovništvo u Americi, preneo je Si-En-En (CNN).

Rarit je rekla da su ona i njene kolege "užasnute" Hamasovim terorističkim napadima 7. oktobra, koji su pokrenuli rat u Gazi.

Ona je navela da su svi očekivali snažne reakcije, ali da niko nije predvideo da će ishod biti 34.000 ubijenih ljudi u Gazi i da će zavladati glad.

"U osnovi, zabrinuta sam da smo na pogrešnoj strani istorije i tako štetimo našim interesima", navela je ona, misleći na podršku Bajdenove administracije Izraelu u ratu sa Hamasom.
Rarit je ukazala na "dvostruke standarde" u američkoj politici koji se tiču humanitarne krize i smrti palestinskih novinara u Gazi.

"Kao Sjedinjene Američke Države moramo se pridržavati naših principa. Ne možemo praviti izuzetke. Naši saveznici i naši protivnici gledaju i to povređuje nas kao naciju", istakala je ona.

Rarit je navela i da joj je dosta kolega prišlo i reklo da se oseća isto kao i ona, samo što nisu u mogućnosti da to kažu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet