Fokus

Roditelji Izraelske influenserke čije je telo pronađeno u Gazi: Zahvalni smo što će sada pronaći mir

Komentari

Autor: Tanjug

18/05/2024

-

16:45

Roditelji Izraelske influenserke čije je telo pronađeno u Gazi: Zahvalni smo što će sada pronaći mir
Roditelji Izraelske influenserke čije je telo pronađeno u Gazi: Zahvalni smo što će sada pronaći mir - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nisim Louk, otac Šani Louk koja je imala dvojno izraelsko i nemačko državljanstvo, izjavio je danas "da će sahranjivanje njegove ćerke biti poklon2, nakon što je njeno telo izvučeno iz Gaze, mesecima pošto je ubijena u Hamasovom napadu 7. oktobra 2023. na južni Izrael.

Šani Louk, 23-godišnji majstor za tetovaže, bila je na slavlju sa prijateljima na muzičkom festivalu Nova na jugu Izraela neposredno pre nego što su ih napali naoružani pripadnici palestinske militantne grupe Hamas, preneo je Reuters.

Njeno telo je ubrzo viđeno na snimku, prebačeno preko zadnjeg dela pikapa, okruženo naoružanim napadačima koji su paradirali Gazom.

Izraelska vojska je u petak obavestila njene roditelje Nisima i Rikardu Louk da su telo njihove ćerke pronašli izraelski komandosi u Gazi.

"Sada će imati svoje mesto pored nas i možemo tamo da odemo kada god hoćemo. I ona može da se odmori", rekao je njen otac.

Prema njegovim rečima, Šani će biti sahranjena danas, na Rikardin rođendan.

"Mislim da je Šani rekla 'hajde da damo mojoj majci rođendanski poklon i da se vratimo i da budemo blizu nje'", dodao je on.

Šanina majka je kazala da će za njih to što se grob njihove kćerke nalazi u blizini, biti uteha. 

"Možda ćemo naći više mira", rekla je Rikarda Louk.

Nisim Louk je kazao da im je uteha što je Šani radila ono što je najviše volela pre nego što je umrla i da verovatno nije patila.

"Plesala je celu noć. Bila je tako srećna", rekao je on.

Prema izraelskim podacima, oko 1.200 ljudi je ubijeno, a više od 250 oteto u napadu koji je predvodio Hamas 7. oktobra na jug Izraela.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet