Fokus

Tornado srušio kuće i zgrade u Ajovi: Nastradala jedna žena, spasioci nastavili potragu za preživelima

Komentari

Autor: Tanjug

22/05/2024

-

23:40

Tornado srušio kuće i zgrade u Ajovi: Nastradala jedna žena, spasioci nastavili potragu za preživelima
Tornado srušio kuće i zgrade u Ajovi: Nastradala jedna žena, spasioci nastavili potragu za preživelima - Copyright AP Photo/Charlie Neibergall

veličina teksta

Aa Aa

Spasilački timovi u saveznoj državi Ajova danas su nastavili potragu za preživelima, nakon što je u utorak tornado srušio kuće i zgrade u gradu Grinfild.

Kancelarija patologa okruga Adams potvrdila je da je stradala jedna žena, a guvernerka Ajove Kim Rejnolds proglasila je vanredno stanje u 15 okruga.

Vlasti još uvek utvrđuju koliko je osoba nastradalo, povređeno ili raseljeno usled tornada, rekao je narednik Aleks Dinkla, portparol državne patrole Ajove, na konferenciji za novinare.

Među oštećenim zgradama u Grinfildu bila je i bolnica, što je primoralo vlasti da naprave improvizovanu bolnicu u drvnari ili pošalju povređene u medicinske centre u drugim mestima.

Rejnolds je rekla da državni zvaničnici rade na slanju zahteva predsedniku Džozefu Bajdenu da odobri deklaraciju o katastrofi kako bi stanovnici države dobili saveznu pomoć, prenosi Rojters.

Nacionalna meteorološka služba upozorila je da se u toku dana u Arkanzasu, Luizijani i Teksasu očekuju oluje sa gradom, praćene tornadom.

Dinkla je ranije danas rekao da je povređeno najmanje desetak ljudi u gradu od oko 2.000 stanovnika, da je lokalna bolnica pretrpela je štetu tokom oluje, pa su povređeni morali prebačeni u medicinske ustanove u susednim gradovima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet