Fokus

Izvršni direktor Boinga: Naša bezbednosna kultura daleko od savršene, ali preduzimamo akcije i napredujemo

Komentari

Autor: Tanjug

18/06/2024

-

20:49

Izvršni direktor Boinga: Naša bezbednosna kultura daleko od savršene, ali preduzimamo akcije i napredujemo
Izvršni direktor Boinga: Naša bezbednosna kultura daleko od savršene, ali preduzimamo akcije i napredujemo - Copyright Tanjug/AP/Richard Drew

veličina teksta

Aa Aa

Izvršni direktor Boinga Dejv Kalhun izjavio je danas da će tokom saslušanja u podkomitetu američkog Senata istaći kako razume zabrinutost u vezi sa bezbednosnom kulturom u avionima te američke kompanije, nakon što je incident tokom leta jednog Boinga u januaru izazvao uzbunu u javnosti.

"Naša bezbednosna kultura je daleko od savršene, ali preduzimamo akcije i napredujemo, jer razumemo ozbiljnost situacije", naveo je on.

Kompanija je u žiži javnosti otkako su tokom leta početkom januara jedna nekorišćena vrata pala sa potpuno novog Boingovog aviona "737 Maks" u vlasništvu avio-kompanije Aljaska erlajns, nakon čega je ostala rupa na boku te letelice.

U okviru istrage koja je u toku, uzbunjivači iz Boinga istakli su Senatu u aprilu da su modeli "737 Maks", "787 Drimlajner" i "777" imali ozbiljne probleme tokom proizvodnje.

Očekuje se da će se Kalhun, koji vodi Boing  od 2020. godine, biti suočen s teškim pitanjima o tome kako je kompanija reagovala u delikatnim situacijama.

Uoči saslušanja, Senat je podelio izveštaj sa detaljima koje su dostavili uzbunjivači poslednjih nedelja, što obuhvata i navode o tome da je osoblje kompanije  pokušavalo da koristi neispravne delove u avionima, čak i nakon što su problemi identifikovani.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet