Fokus

Oglasile se sirene za raketni napad na jugu Izraela

Komentari

Autor: Tanjug

16/08/2021

-

13:17

Oglasile se sirene za raketni napad na jugu Izraela
Oglasile se sirene za raketni napad na jugu Izraela - Copyright Tanjug/ AP Photo/Felipe Dana)

veličina teksta

Aa Aa

Sirene koje upozoravaju na raketni napad oglasile su se danas u Sderotu na jugu Izraela u blizini pojasa Gaze, saopštila je izraelska vojska.

U saopštenju vojske ne navode se drugi detalji, ali su izraelski mediji preneli da postoje indicije da je jedna raketa ispaljena na Izrael iz palestinske enklave pod kontrolom Hamasa, te da je neprijateljski projektil presreo i uništio izraelski protivraketni sistem Gvozdena kupola, javlja izveštač Rojtersa.

Pre nekoliko dana, izraelska vojska potvrdila je da je u vazdušnom prostoru pod njenom kontrolom oborila bespilotnu letelicu koja pripada libanskoj organizaciji Hezbolah.

U kratkom saopštenju vojske se navodi da se incident dogodio u sredu, 12. avgusta, i da su trupe pratile i uspešno oborile dron kao i da će nastaviti sa sprečavanjem svakog pokušaja kršenja izraelskog suvereniteta, prenosi Rojters.

U saopštenju se ne navode detalji o dronu, ali u izveštajima izraelskih medija je saopšteno da je u pitanju letelica bez naoružanja koja je bila verovatno u izviđačkoj misiji.

Nove napetosti su buknule duž izraelsko-libanske granice prošle nedelje, kada je Hezbolah izveo raketne napade na koje je Izrael uzvratio vazdušnim udarima i artiljerijskom vatrom.

 

Komentari (0)

Svet