Fokus

Sukob sa Bliskog istoka nastavljen u Njujorku, pretučen mladić tokom protesta Izraelaca i Palestinaca

Komentari

Autor: Euronews

21/05/2021

-

23:49

Sukob sa Bliskog istoka nastavljen u Njujorku, pretučen mladić tokom protesta Izraelaca i Palestinaca
Sukob sa Bliskog istoka nastavljen u Njujorku, pretučen mladić tokom protesta Izraelaca i Palestinaca - Copyright EPA/Alba Vigaray

veličina teksta

Aa Aa

I pored toga što su se Izrael i Hamas složili oko prekida vatre u Gazi, tenzije i sukobi ne jenjavaju. Napeto je bilo i u Njujorku koji ima jednu od većih jevrejskih zajednica.

Na Tajms skveru grupa ljudi pretukla je Jevreja (29). Mladić je zadobio lakše telesne povrede i prebačen je u bolnicu gde mu je ukazana potrebna pomoć i nakon toga je pušten, saopštili su iz njujorške policije.

Kako dalje kažu iz policje, a prenosi ABC njuz, jedan od osumnjičenih je iz Bruklina i odmah je priveden. On je osumnjičen za napad iz mržnje, pretnju, uznemiravanje i posedovanje oružja.

Policija traga za još šest osumnjičenih u vezi sa ovim incidentom, dodaju izvori iz policije za ABC njuz.

Nasilje na ulicama

Inače, na društvenim mrežama pojavio se veliki broj snimaka nasilja sa ulica Njujorjka gde je došlo do okršaja palestinskih pristalica s jedne i članova jevrejske zajednice sa druge strane.

Najopasnija situacija je bila u 47. ulici, gde su propalestinske pristalice napale Jevreje i na njih bacale zapaljive bombe. 

Kako se vidi na snimcima, napadi se nisu dešavali samo na ulicama, već i po restoranima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet