Fokus

Izrael bombardovao Gazu posle nasilnih demonstracija

Komentari

Autor: Tanjug

22/08/2021

-

13:06

Izrael bombardovao Gazu posle nasilnih demonstracija
Izrael bombardovao Gazu posle nasilnih demonstracija - Copyright EPA/MOHAMMED SABER

veličina teksta

Aa Aa

Izraelska vojska bombardovala je rano jutros mesta na kojima se nalazi oružje Palestinaca iz Pojasa Gaze, kao odgovor na nasilne demonstracije posle kojih je jedan policajac u kritičnom stanju, saopštila je izraelska vojska.

U subotu je došlo do nereda nakon što je na stotine Palestinaca učestvovalo u demonstracijama koje su, prema navodima agencije AP, organizovali lideri Hamasa, kako bi skrenuli pažnju na izraelsko-egipatsku blokadu njihove teritorije.

Demonstracije su postale nasilne kada je na desetine ljudi prišlo utvrđenim barikadama i počelo da baca kamenje i eksplozivne naprave na izraelske vojnike.

Najmanje 24 Palestinaca, uključujući i dete (13), povređeni su nakon što su izraelski vojnici uzvratili vatrom, saopštilo je ministarstvo zdravlja Gaze.

Izraelski granični policajac je pogođen iz vatrenog oružja i teško ranjen.

Vojska Izraela je navela da su, kao odgovor na nasilne demonstracije, borbeni avioni pogodili četiri skladišta sa oružjem i mesta za proizvodnju oružja, koji pripadaju Hamasu.

Nema izveštaja o povređenima u tim vazdušnim napadima.

Premijer Izraela Naftali Benet izjavio je danas da će "Izrael poravnati rezultat sa onima koji povređuju izraelske vojnike i civile", kao i da je "vojska spremna za bilo koji scenario".

Komentari (0)

Svet