Fokus

Raste broj žrtava eksplozija u Kazahstanu: U vojnoj bazi poginulo 12 osoba, povređeno 90

Komentari

Autor: Tanjug

27/08/2021

-

19:17

Raste broj žrtava eksplozija u Kazahstanu: U vojnoj bazi poginulo 12 osoba, povređeno 90
Raste broj žrtava eksplozija u Kazahstanu: U vojnoj bazi poginulo 12 osoba, povređeno 90 - Copyright Printscreen YouTube/RT

veličina teksta

Aa Aa

U seriji eksplozija izazvanih požarom u vojnoj bazi na jugu Kazahstana poginulo je najmanje 12 osoba i povređeno još 90.

"Broj žrtava eksplozije u okrugu Zambil povećao se sa devet na 12, a prema poslednjim podacima tela još tri zaposlena, koji su poginuli tokom uklanjanja posledica eksplozije, pronađeni su na lokalitetu i trenutno se identifikuju", navodi se u saopštenju kazahstanskog ministarstva za vanredne situacije, prenosi TASS.

Prema rečima ministra odbrane Nurlana Jermekbajeva još nije poznato šta je izazvalo požar juče u tom objektu u provinciji Zambil u kome je skladišten inženjerski eksploziv.

Vojnici koji su poginuli pokušavali su da ugase požar koji je izazvao niz od deset eksplozija, potvrdio je kazahstanski ministar.

 

 


On je rekao da je uskladišteni eksploziv bio iz objekta u gradu Aris, gde je sličan događaj zabeležen 2019. godine kada su poginule četiri osobe.

Ministar Jermekbajev je za lokalni medij Azatik rekao da je ponudio svoju ostavku nakon nesreće.

Vlasti su evakuisale stotine ljudi iz tog područja i zatvorile glavni put koji povezuje tu pokrajinu sa Almatijem, najvećim gradom u Kazahstanu.

 

 

Komentari (0)

Svet