Fokus

Pljačka banke u Brazilu: Naoružana banda koristila meštane kao živi štiti i pucala na policiju, tri osobe poginule

Komentari

Autor: Tanjug

30/08/2021

-

19:47

Pljačka banke u Brazilu: Naoružana banda koristila meštane kao živi štiti i pucala na policiju, tri osobe poginule
Pljačka banke u Brazilu: Naoružana banda koristila meštane kao živi štiti i pucala na policiju, tri osobe poginule - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Naoružana banda izvela je danas napade na nekoliko banaka u jednom brazilskom gradu, koristeći pritom meštane kao živi štit, ostavljajući za sobom eksplozivne naprave i pucajući na policiju.


U tim napadima poginule su najmanje tri osobe, rekao je visoki zvaničnik državne bezbednosti.

Pljačka koja se odigrala u Arasatubi, gradu od oko 200.000 stanovnika u državi Sao Paolo, poslednja je u nizu sve nasilnijih pljački banaka u Brazilu, prenosi agencija Rojters.

Stručnjaci veruju da je brazilski program pomoći siromašnima tokom pandemije Kovida-19 ohrabrio pljačkaše na drske napade u manjim gradovima u unutrašnjosti, gde ogranci banaka sada drže više gotovine.



Više od 20 teško naoružanih ljudi izvršilo je napad koristeći 10 automobila, rekao je na pres konferenciji izvršni sekretar vojne policije države Sao Paulo, Alvaro Kamilo.

Kamilo je naveo da su se desila dva odvojena sukoba sa policijom, a da su tri osobe poginule.

Dva smrtna slučaja su lokalni stanovnici, dok je jedan od napadača takođe ubijen.

Izvršni sekretar vojne policije je pozvao stanovnike grada da ne napuštaju svoje kuće dok se eksploziv ne pronađe i deaktivira.

profimedia

 

Kako se navodi u saopštenju vojne policije, dok su pljačkaši bežali, koristili su lokalno stanovništvo kao živi štit i palili automobile, ostavljajući eksplozivne naprave po celom gradu.


U saopštenju se dodaje da su uhapšena dva napadača, kao i da je jednom prolazniku, koji je povređen od eksplozije, amputirana noga.

U gradu je bilo više od 350 policajaca koji su koristili dva helikoptera da bi napadačima ušli u trag.

Komentari (0)

Svet