Fokus

Venčanje japanske princeze Mako zakazano posle brojnih polemika i odlaganja

Komentari

Autor: Tanjug

01/10/2021

-

22:26

Venčanje japanske princeze Mako zakazano posle brojnih polemika i odlaganja
Venčanje japanske princeze Mako zakazano posle brojnih polemika i odlaganja - Copyright Tanjug/ AP Photo/Shizuo Kambayashi, Pool, File

veličina teksta

Aa Aa

Venčanje japanske princeze Mako i njenog verenika, bivšeg kolege s fakulteta, zakazano je za 26. oktobar, saopštile su danas japanske vlasti.

Vest dolazi nakon više godina intenzivnog preispitivanja i brojnih kritika koje su njen angažman bacile u senku, ocenjuje agencija AP.

Naime, 29-godišnja nećaka cara Naruhite verila se 2017. godine sa Kejem Komurom (29), a njih dvoje su u početku osmesima privukli pažnju javnosti na konferenciji za novinare na kojoj su obelodanili veridbu.

profimedia

 

 

Ubrzo su se pojavili tabloidni izveštaji o finansijskom sporu između Komurove majke i njenog bivšeg verenika, a početkom 2018. godine brak je odgođen.


U avgustu iste godine, Komuro je otišao na pravni fakultet u SAD, odakle se nije vraćao sve do pre neki dan.

Princeza posle venčanja napušta carsku porodicu

Agencija "Imperial Household", koja je zadužena za informacije o životu kraljevske porodice, objavila je datum venčanja na novoj konferenciji za novinare.

Saopšteno je i da princeza pati od jednog oblika posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP), javila je japanska novinska agencija Kjodo, a AP podseća da se i carica Masako godinama bori sa nekom vrstom "poremećaja prilagođavanja".

Mako će nakon venčanja, kao što je običaj, napustiti carsku porodicu.

profimedia

 

 

Nijedna od ceremonija koje obično prate kraljevski brak neće ovog puta biti upriličena, a princeza će odustati od milion dolara na koje ima pravo, prenose mediji.

Par će svoj brak registrovati u kancelariji lokalne vlade.

Polemika u vezi s brakom para počela je kada je jedan tabloid objavio tvrdnje bivšeg verenika Komurove majke da mu ona i njen sin nisu vratili dug od oko 35.000 dolara.

Komuro je tada rekao da je bivši verenik njegove majke taj novac dao kao poklon, a ne kao pozajmicu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet