Fokus

Kikbokserka (15) iz Engleske preminula od kovida: "Bila je zdrava, ali njeno srce ovo nije moglo da izdrži"

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2021

-

13:48

Kikbokserka (15) iz Engleske preminula od kovida: "Bila je zdrava, ali njeno srce ovo nije moglo da izdrži"
Pacijenti sa Kovidom-19 - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Devojčica (15) iz Engleske Horha Halidej, kikbokserka bez pridruženih bolesti, preminula je od kovida, četiri dana nakon što je bila pozitivna na testu, saopštila je njena porodica.


Ona je umrla na dan kada je trebalo da primi vakcinu, preneo je danas "Gardijan".

Halidej je umrla u bolnici "Kraljica Aleksandra" u utorak, a njena majka, Trejsi Halidej (40) izjavila je da je učenica Akademije Portsmut bila "voljena devojčica" sa mnogo prijatelja, talentovana kikboserka i perspektivna muzičarka.

"Bila je vrlo aktivna, volela je da izlazi i da provodi vreme sa prijateljima, kao i sa braćom i sestrama. Odrastajući, pretvorila se u prelepu mladu devojku. Uvek je pomagala drugima, bila je tu za sve. Ovo je srceparajuće, jer očekujete da će vas vaša deca nadživeti, i sa time ne mogu da se pomirim", rekla je majka.

Ona je dodala da Horha, koja nije imala pridružene bolesti, razvila simptome nalik gripu, pre nego što je uradila PCR na kojem se pokazalo da je pozitivna, zbog čega je prvo bila u samoizolaciji.

Upala srčanog mišića izazvana virusom

Mučila se sa jelom u nedelju, a u ponedeljak nije mogla uopšte da jede, jer ju je jako bolelo grlo.

Lekar je prepisao antibiotike, ali joj se stanje pogoršavalo i lekar koji ju je pregledao rekao je da joj je puls bio duplo veći nego što bi trebalo da bude, pa je odvedena u bolnicu.

"Lekari su tada shvatili koliko je ozbiljno stanje, a meni je bilo i dalje dozvoljeno da je dodirnem, da je držim za ruku, zagrlim... Bila sam s njom sve vreme. Pokušali su da je stave na respirator, da daju šansu telu da se oporavi. Njen puls se nije smirio, njeno srce nije moglo da podnese ovaj soj. Lekari su dali sve od sebe, ali nisu mogli da je spasu", dodala je Halidej.


Preliminarni rezultati obdukcije su pokazali da je Horha imala miokarditis, upalu srčanog mišića izazvanu virusom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet