Fokus

Zaharova: Optužbe NATO o ruskim diplomatama neosnovane, Moskva će reagovati

Komentari

Autor: Tanjug

07/10/2021

-

20:36

Zaharova: Optužbe NATO o ruskim diplomatama neosnovane, Moskva će reagovati
Zaharova: Optužbe NATO o ruskim diplomatama neosnovane, Moskva će reagovati - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Optužbe NATO o "zlonamernim akcijama" ruskih diplomata su neosnovane i licemerne i Moskva će na njih odgovoriti, saopštila je portparolka Ministartstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.


Ona je rekla i da će Moskva odgovoriti na odluku NATO o proterivanju saradnika ruske Misije pri NATO i da se radi na recipročnim merama, preneo je Sputnjik.

Prethodno su u Alijansi potvrdili da su oduzeli akreditacije osmorici saradnika ruske Misije pri NATO i da je Misija sa 20 smanjena na deset predstavnika.

"Nespremnost NATO i njenih predstavnika za saradnju je očigledna definitivno i neopozivo. Mi ćemo se time voditi prilikom pripreme recipročnih mera koje će uslediti", saopštila je Zaharova.

"Odluka NATO predstavlja ružan ispad"

Ona je navela i da ova odluka NATO predstavlja ružan ispad, ako se uzmu u obzir sve njihove teze o neophodnosti dijaloga, o potrebi da se obnovi zasedanje Saveta Rusija-NATO i mnogo drugih stvari.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije je dodala da odluka nije neočekivana, ali je iznenadila svojom bezobzirnošću.

"Rusiju su zvanično o tome obavestili 6. oktobra. Ovaj korak NATO nas je začudio, ali nije bio neočekivan. Iznenadio je svojom bezobzirnošću, jer nije bilo nikakvih zvaničnih objašnjenja. Zašto nije bio iznenađenje? Zato što se broj naših predstavnika u Misiji smanjivao i 2015. godine i 2018. godine. Reč je o kontinuiranim postupcima NATO", naglasila je Zaharova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet