Region

Ðukanović reagovao na izjavu Zaharove: Sramota od velike i značajne Rusije

Komentari

Autor: Tanjug

21/09/2021

-

22:46

Ðukanović reagovao na izjavu Zaharove: Sramota od velike i značajne Rusije
Ðukanović reagovao na izjavu Zaharove: Sramota od velike i značajne Rusije - Copyright Tanjug AP/Virginia Mayo

veličina teksta

Aa Aa

Kabinet šefa crnogorske države reagovao je na današnju izjavu portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove saopštenjem u kojem se poručuje da je sramotan način na koji se Rusija ophodi prema Crnoj Gori i njenom predsedniku.

Zaharova je ranije danas izjavila da su optužbe Ðukanovića na račun zvanične Moskve i Ruske pravoslavne crkve, njegov pokušaj da se vrati na vlast.

Reagujući na optužbe šefa crnogorske države, ocenila je da grupa oko Ðukanovića uporno nastavlja da igra na crkvenu kartu, a da je cilj uneti zabunu, podeliti Crnogorce na prijatelje i neprijatelje i podići stepen napetosti u društvu u cilju obnove vlasti pod njegovim pokroviteljstvom.

Ukazala je da se istovremeno marljivo skriva činjenica da je pod prethodnom vladom, koja je bila usmerena na takozvani evroatlantski izbor, ignorisano mišljenje značajnog dela stanovništva Crne Gore, prenele su RIA Novosti.

Kabinet Ðukanovića saopštio je u nedelju da Rusija i Ruska pravoslavna crkva destabilizuju Crnu Goru u pokušaju da udovolji "imperijalnim ambicijama" zvanične Moskve i "velikosrpskim ambicijama Beograda".

"Ponovo iz Moskve stižu izjave, u kojima se odomaćila reč 'sramota'. Reč koja najbolje odgovara onome što čine predstavnici i svetovne i duhovne vlasti Rusije, nastavljajući sve otvorenije da se mešaju u unutrašnje stvari Crne Gore, uz grubo klevetanje šefa prijateljske države. Izmišljajući pri tom da većina građana Crne Gore podržava SPC", navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika Crne Gore.

Ne mogu, kažu, da sakriju ustvari koliko ih boli "takozvana" evroatlantska orijentacija Crne Gore.

Ali im, dodaju, ne smeta što su "srpski patrijarh i srpski mitropolit dostavljeni na Cetinje helikopterom NATO snaga, prikriveni pancir ćebetom".

"Tu akciju, eto, podržava i Rusija", navodi se u saopštenju i dodaje da će "istorija one koji su za to odgovorni smestiti upravo na te stranice".

Komentari (0)

Evropa