Fokus

Slučaj ubijene mlade blogerke: Patolog otkrio uzrok smrti Gabi Petito, za verenikom se i dalje traga

Komentari

Autor: Eruonews Srbija, BBC

12/10/2021

-

23:51

Slučaj ubijene mlade blogerke: Patolog otkrio uzrok smrti Gabi Petito, za verenikom se i dalje traga
Gabi Petito - Copyright Tanjug/FBI Denver Via AP

veličina teksta

Aa Aa

Američka blogerka Gabi Petito, čije je beživotno telo pronađeno prošlog meseca, zadavljena je, saopštio je danas patolog. Osim uzroka smrti, on je dodao da je Petito bila mrtva nekoliko nedelja pre nego što je telo pronađeno.

Njenog verenika, Brajana Londrija, policija i dalje traži, a nestao je sredinom septembra. Slučaj Gabi Petito izazvao je pažnju u celom svetu, a u pitanju je blogerka koja je zajedno sa svojim verenikom putovala po ruralnim predelima SAD i promovisala "nomadski život".

Mrtvozornik koji je izvršio obdukciju nije želeo da potvrdi da li je neki predmet korišćen kako bi Petito bila ubijena. Nije ni otkrio detalje toksikološkog izveštaja, ali je rekao da nije bila trudna, preneo je BBC.

Pronađeno telo, nestali verenik

Telo Gabi Petito pronađeno je 21. septembra u šumi u Vajomingu. Londri i Petito su zajedno živeli u Long Ajlendu, a u vezi su bili od srednje škole. Prošle godine, saopštili su na društvenim mrežama da su se verili.

Par je u julu odlučio da obiđe nacionalne pakrove na zapadu Sjedinjenih Američkih Država, a putovanje su dokumentovali na Jutjubu i na svojim društvenim mrežama.

Po planu, trebalo je da put traje četiri meseca, ali Londri se već 1. septembra sam vratio u kuću svojih roditelja na Floridi. Porodica Petito je deset dana kasnije prijavila da je mlada jutjuberka nestala, nakon što nisu uspeli da stupe u kontakt sa njom.

profimedia

Brajan Londri i Gabi Petito

FBI je otišao u kuću Londrijevih kako bi proverili da li on ima neke informacije. Tada nije hteo da sarađuje, a nekoliko dana kasnije kasnije su Londrijevi roditelji priznali policiji da od 14. septembra ne znaju gde je njihov sin, i da nisu bili u kontaktu sa njim od tada.

Policija tog trenutka kreće u potragu za Londrijem, mada su napomenuli da on nije tražen zbog zločina, već da je osoba koja bi mogla da ima informacije u vezi sa nestankom Petito.

Još jedna stvar koju bi trebalo spomenuti, jeste izveštaj policije iz Jute, koja je 12. avgusta zaustavila Londri i Petito zbog prekoračenja brzine.

Policija je primetila da je par u svađi jer je Petito vidno bila pod stresom, a Londri je rekao da je rasprava nastala kada je on bez obuće ušao u kombi i isprljao ga. 

Oboje su, međutim, bili saglasni u tome da je u pitanju samo svađa, napomenuli su da će se uskoro venčati, i nisu želeli da policija podiže krivične prijave

Komentari (0)

Svet