Fokus

Nove mere u Crnoj Gori: Ukidanje policijskog časa i zabrane međugradskog saobraćaja

Komentari

Autor: Euronews

11/05/2021

-

12:20

Nove mere u Crnoj Gori: Ukidanje policijskog časa i zabrane međugradskog saobraćaja
Nove mere u Crnoj Gori: Ukidanje policijskog časa i zabrane međugradskog saobraćaja - Copyright E-Stock/Petar Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Usled povoljnog trenda epidemiološke situacije u Crnoj Gori, od srede, 12. maja, do četvrtka 20. maja važiće nove, liberalizovane mere.

Na teritoriji cele Crne Gore, u celosti se ukida zabrana kretanja koja je važila od ponoći do pet ujutru, kao i zabrana međugradskog saobraćaja koja je bila na snazi vikendom, prenose "Vijesti".

Termin izvođenja muzike uživo u baštama ugostiteljskih objekata pomera se za jedan sat, i dozvoljava se od 19 sati do 22 sata.

"Pozivamo sve građane i privrednike koji su pokazali zavidnu svest o značaju očuvanja javnog zdravlja da nastave da poštuju propisane mere, a sve inspekcije apelujemo da još revnosnije obavljaju kontrole. Napominjemo da će, u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, ponovo i bez odlaganja biti aktuelizovane zabrane međugradskog saobraćaja i vremensko ograničenje slobode kretanja", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Ministarka Borovinić Bojović: Oprezno sa ukidanjem mera

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović u intervjuu Mini je rekla da će policijski čas, odnosno zabrana kretanja van objekata stanovanja otati na snazi još određeno vreme.

Ona je upozorila i da bi bilo kakva okupljanja dovela u pitanje ne samo predsojeću turističku sezonu, nego i ono što je najvažnije - zdravlje svih građana.

Govoreći o popuštanju mera, ona je rekla da po tom pitanju treba biti oprezan. Kako kaže, mera zabrane kretanja međugradskog saobraćaja vikendom mogla bi da bude ukinuta do kraja maja.

"Mi smo u potpunosti svesni koliko bi bilo dobro da i tu meru možemo da ukinemo. Međutim, upravo se rukovodimo tim da moramo da budemo oprezni sa ukidanjem mera, kako bismo sačuvali trenutnu epidemiološku situaciju. Ta mera važi i za turiste i jedino ne odnosi na one goste koji imaju konkretnu rezervaciju, kako bi došli do mesta gde su krenuli. Ali i ukidanje te mere upozorava i ponovo poziva na apsolutno poštovanje osnovnih mera - nošenje maske, držanje distance i redovno pranje ruku", rekla je ministarka.

Komentari (0)

Svet