Fokus

Severna Koreja produžila listu nepoželjnih trendova, zabranjen još jedan odevni komad

Komentari

Autor: Euronews, T.K.

29/05/2021

-

10:29

Severna Koreja produžila listu nepoželjnih trendova, zabranjen još jedan odevni komad
Severna Koreja produžila listu nepoželjnih trendova, zabranjen još jedan odevni komad - Copyright Tanjug/ Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Severne Koreje Kim Džong Un zabranio je nošenje uskih farmerica u toj zemlji.

Prema navodima, odluka lidera Severne Koreje piše u dokumentima koje je Socijalistička patriotska liga mladih objavila u pro-državnim novinama "Rodong Sinum".

Prateći listu zabranjenih modnih komada i frizura, objavljeno je i "upozorenje".

"Istorija nas uči ključnu lekciju, da država može da postane ranjiva, ili čak da propadne, bez obzira na ekonomsku i odbrambenu moć ako se ne pridržavamo sopstvenog životnog stila".

Naglašeno je da su farmerke, uz druge zabranjenje komade odeće i frizura, "invazija kapitalističkog stila", koji je ilegalan u Severnoj Koreji, i predstavlja novi udar protiv socijalističkog ponašanja.

Nastavljajući da primećuje da je suženi traper zajedno sa ostalim sada zabranjenim modama i frizurama deo „invazije na kapitalistički način života“ koja je ilegalna pod novim guranjem antisocijalističkog ponašanja Severne Koreje.

Na listi zabranjenog su već iscepane farmerke, markirane majice i pirsinzi. Naredba o zabranjenim frizurama zabranjuje bojenje kose ili pravljenje "špica".

 

Komentari (0)

Svet